Aircokeuring

Waarom een aircokeuring?

Steeds meer gebouwen beschikken over een airconditioningssysteem om hun ruimten optimaal te klimatiseren. Deze systemen verbruiken echter heel wat elektrische energie. Zeker wat oudere koelsystemen betreft, leidt dit tot onnodige verspilling van energie. Om dit te beperken moeten airco’s voor comfortkoeling met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW op gebouwniveau, regelmatig energetisch gekeurd worden door een erkend airco-energiedeskundige.

Tijdens een keuring wordt er gekeken naar de werking van het koelsysteem. Na de keuring worden er vrijblijvende adviezen uitgereikt om een maximaal rendement te behalen. Een optimale werking van het koelsysteem zorgt voor een lager elektrisch verbruik. Een zorgvuldige aircokeuring wordt zo al snel terugbetaald door een lagere energiefactuur.

Enairko Aircokeuring
Enairko Aircokeuring

Wanneer een aircokeuring laten uitvoeren?

De energetische keuringsverplichting van airconditioningsystemen met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW is enkel van toepassing voor comfortkoeling (voor lokalen/bureaus waar mensen wonen/werken), niet voor proceskoeling. Wanneer een airconditioningsysteem voor zowel comfort- als proceskoeling gebruikt wordt, valt het systeem wel onder de keuringsverplichting. Als de koeling enkel dient voor de bedrijfsprocessen of voor het bewaren van producten/materialen en niet voor het comfort van de mensen die er werken, valt deze koeling niet onder de keuringsplicht.

12-50kW → elke 5 jaar
50-250kW → elke 5 jaar
>250kW → elke 5 jaar

Prijs?

Prijs op aanvraag.

Offerte aanvragen

Nuttige links?